Urban Çeviri ATA'nın 50'inci yıl konferansına katıldı

10.01.2010

Urban Çeviri Hizmetleri şirketi, çevirmenlik mesleğinin dünya çapında en büyük derneklerinden biri olan American Translators Association (ATA)nın düzenlediği 50'inci Yıl konferansına katıldı.

New York Marriott Marquis'de 28-31 Ekim 2009 tarihlerinde düzenlenen konferansta ayrıca özel bir stand açan URBAN, çeviri sektöründe Türkiye'yi temsil etti ve bu alanda bir ilke imza attı.

ATA'nın bir yıldır üyesi olan URBAN, derneğin bu tür bir uluslararası organizasyonuna katılan ilk Türk çeviri şirketi oldu.

Kurulduğundan bu yana çevirmenlerin mesleki açıdan gelişmelerine de büyük önem veren URBAN Çeviri Hizmetleri, 2009 başlarında ATA'ya üye olmuştu. Açık adı American Translators Association olan ATA, sözlü ve yazılı çevirmenlik mesleğini geliştirmek ve bağımsız çevirmenlerin mesleki gelişimini desteklemek amacıyla kurulmuş bir dernek. 

Dünyada 90'ı aşkın ülkede 10.000'in üzerinde üyesi bulunan ATA'nın üyeleri arasında çevirmenler, öğretmenler, proje yöneticileri, web ve yazılım geliştiricileri, dil hizmetleri şirketi sahipleri, hastaneler, üniversiteler ve devlet kurumları yer alıyor.